oblicz obwód równoległoboku
Magda:

Pole przedstawionego na rysunku równoległoboku jest równe 50cm kwadratowych .wyznacz wartosci x
a ,nastepnie oblicz obwód równoległoboku.
16 lis 15:07
5-latek: Prow=(2x+1)(x+6)*sin30stopni=50cm2
wyznacz z tego x i policz obwod
Obw=2(2x+1)+2(x+6)[cm]
16 lis 15:12
Magda: Liczyłam na rozwiązanie zadania

ale dzięki..
16 lis 15:23
5-latek: Moge pomoc rozwiazac .
jak ja rozwiaze to Ci nic nie da bo i tak nie zrozumiesz
Wiec jesli chcesz pomocy to pisz
16 lis 15:26
Magda: spoko
16 lis 15:35
5-latek: sin30stopni= ile ?
16 lis 15:39
Magda: 1/2 ?
16 lis 15:58
Kaja: dobrze
16 lis 15:58
5-latek: Po co ten znak zapytania ?
| | 1 | |
= |
| .. zagladnij do tabelki funkcji trygonometrycznych |
| | 2 | |
https://matematykaszkolna.pl/strona/863.html Popatrz masz tam wzor na pole rownolegloboku gdy masz dwa boki i kat pomiedzy nimi
napisz tu ten wzor OK?
16 lis 16:01
5-latek: czesc
Kaju

Moze sprobujemy pomoc Magdzie aby zrozumiala
16 lis 16:03
Kaja: a witam 5−latku
16 lis 16:05
5-latek: Od 13 −tej mam weekend i sobie na razie siedze na forum
Tobie zycze tez przyjemnego weekendu
16 lis 16:06
Kaja: no to pierwsze pytanie, to czy Magda w ogóle zna ten wzór z którego korzystałeś. Kojarzysz
Magda taki wzór?
16 lis 16:07
Kaja: Dziękuję 5−latku. Wzajemnie

Codziennie przesiadujesz tu na forum?
16 lis 16:08
5-latek: Powiem CI ze praktycznie teraz tak .

Na razie patrze co zostalo z wiadomosci gdy chodzilem do technikum .
troche zostalo ale nie duzo

.
16 lis 16:15
Kaja: to pasjonujesz się matematyką czy ma to coś wspólnego z twoim wykształceniem?
16 lis 16:18
5-latek: Nie Kaju . To nie to .Mam klopoty z pamiecia i koncetracja i musze pobudzic mozg do dzialania
.
Kiedys lubilem matematyke wiec teraz sobie powtarzam . Moze pomoge kiedys wnuczce
16 lis 16:26
Magda: Obliczałam to zadanie za pomocą delty..
16 lis 16:27
5-latek: Magda . Mialas napisac ten wzor tutaj i pokaz swoje obliczenia to sie sprawdzimy

Chodzi o to czy wiesz z jakiego wzoru skorzystac
16 lis 16:29
Kaja:
16 lis 16:30
5-latek: Magda Nic sie nie boj tylko dawaj oblicenia
16 lis 16:40