oblicz wartosc wyrazenia
L: Prawa działania na potegach
1. (0,6)−14 * (123)−16
2. (1253 * 5−4) : (252 * 0,2−3)
3. [(1,42)3 : (−0,71)3] * (0,5)3
4. (27 * 0,008)13
5. (16 * 0,09)12 : 3612
6. (640,9 * 4−0,7) * 2−2
7. (8 − √63)34 * (8 + √63)34
10 paź 17:57
10 paź 18:02
L: znam wzory tylko mam problem z obliczeniem wlasnie tych wyrazen...
10 paź 18:08
L: ponawiam prosbe o pomoc
13 paź 18:48
babka75k: | | 3 | | 3 | | 3 | | 3 | |
1. ( |
| )−14 *( |
| )16=( |
| )−14+16=( |
| )2 tylko sobie nie dam ręki |
| | 5 | | 5 | | 5 | | 5 | |
uciąć czy to jest na 100% dobrze
13 paź 19:13
L: ooo dobrze, koncowy wynik wyjdzie
925
13 paź 19:16
Magda:
4 gru 17:46
daras:
4 gru 17:54
Damian: |4−√7| − |1− 3√7| =
|x−4| =5
|x+8| ≥ 1/2
13 gru 11:20