Równanie
Lixa: Rozwiąż równanie 3x−2 w module (wartości bezwzględnej) = 11
15 lis 21:34
15 lis 21:35
bezendu:
|3x−2|=11
3x−2=11 lub 3x−2=−11
3x=13 3x=−9
15 lis 21:36
5-latek: bezendu nie rozwiazuj do konca tak prostych zadan

Nie przyjmuje tlumaczenia ze z rozpedu
15 lis 21:51
bezendu:
A jak tłumaczenie przyjmujesz ?
15 lis 21:54
5-latek: Zadnego .
Nie tylko TY ale czasmi i ja i inni ktorzy do konca rozwiazujemy zadania robimy im wielka
krzywde bo na sprawdzianach nas nie ma .
A potem na forum krzyk POMOCY

!
15 lis 21:59
mika: 4x2+2x−2=0
16 lis 11:37
mika: Rozwiąż równanie wielo mianowe 2x3+4x2−4x−8=0
16 lis 11:38
Hajtowy: 4x
2+2x−2=0
Licz Δ
2x
3+4x
2−4x−8=0
W(2)=0
Podziel ten wielomian przez (x−2)
16 lis 11:53
mały matematyk: chciałbym mieć takie proste sprawdziany jak przykłady powyżej... : D, a tu taki wał! nie ma
lekko w przygotowaniach do matury rozszerzonej
16 lis 11:55