logarytmy
matura: log2 3√486√36
15 lis 21:14
matura: log2 6√36 w mianowniku
15 lis 21:16
matura: w liczniku 3√48
15 lis 21:16
15 lis 21:17
matura: tak dokładnie,
15 lis 21:20
matura: moglbys to rozpisać? bo kumbinuje z potęgami i robie ten przykład chyba z 30 minut . i sciana
nie wiem
15 lis 21:21
Eta:
3√48= (6*8)1/3 = 61/3*2
6√36= (62)1/6= 61/3
...= log22=1
15 lis 21:21
15 lis 21:21
Eta:

Hej
krystek
15 lis 21:22
matura: dziekuje eto, jak mogłem na to nie wpaśc, jezu..
15 lis 21:23
Eta:
15 lis 21:24
krystek: Witaj
Eto 
.
15 lis 21:25