zadnie trygometrii
asia: zad 1
oblicz wartość funkcji trygometrycznej katów ostrych trójkąta prostokątnego o przyprostokątnej
długości a=2 i b=√5
zad 2
oblicz długość środkowej trójkąta ABC o wierzchołku A=(−3,2) B=(1,4) C=(−3,8). Poprowadz z
wierzchołka A.
zad 3
oblicz warość pozostałych funkcji trygometrycznych kąta ostrgo α jesli cosa=√137
15 lis 16:48
krystek:

sinα=..
cosα= itd
15 lis 16:51
asia: ?
15 lis 16:53
15 lis 16:54
asia: ?
15 lis 16:55
krystek: Pokonaj lenia i zapisz wg wzorów
15 lis 16:55