Wartośc bezwzględa
ania: Wartość bezwzględna − nie zgadzają mi się wyniki. Jakby ktoś mi wytłumaczył dlaczego, będę
wdzięczna
ad.1.
|4x2−1|=8
4x2−1=8 v 4x2−1=−8
4x2=9 v 4x2=−7
x=1.5 v x = (pierwiastek z −7)/2
xE{3,(pierwiastek z −7)/2}
powinno być xE{1.5, −1.5}
ad.2.
3−|2−5x|>0
−|2−5x|>−3
|2−5x|<3
2−5x<3 (koniunkcja) 2−5x>−3
−5x<1 −5x>−5
x>−1/5 6 x<1
xE(−1.5,1)
a w odp jest xE(−1.5,5)
14 lis 23:11
14 lis 23:12
wredulus_pospolitus:
a od kiedy jest coś takiego (na poziomie liceum) jak
√−7/2
14 lis 23:12
ania: desperacja z serii nie wiem co mam zrobić z liczbą

dlatego napisałam bo zacięłam się w
myśleniu i
taka liczba byłaby bez sensu

(rozumiem zdziwienie, bo ja również się zdziwiłam xd)
14 lis 23:26
ania: desperacja z serii nie wiem co mam zrobić z liczbą

dlatego napisałam bo zacięłam się w
myśleniu i
taka liczba byłaby bez sensu

(rozumiem zdziwienie, bo ja również się zdziwiłam xd)
14 lis 23:26
ania: desperacja z serii nie wiem co mam zrobić z liczbą

dlatego napisałam bo zacięłam się w
myśleniu i
taka liczba byłaby bez sensu

(rozumiem zdziwienie, bo ja również się zdziwiłam xd)
14 lis 23:29