Rozwiaz rownanie
asd: Rozwiaz rownanie
2x4 − 9x3 + 14x2 − 9x + 2 = 0
14 lis 21:25
sushi_ gg6397228:
co zaproponujesz ?
14 lis 21:27
ICSP: Wpisz w wyszukiwarce forum :
równanie zwrotne
14 lis 21:29
ZKS:
Tutaj zaproponował bym podzielenie przez x
2 (x = 0 nie spełnia tego równania więc możemy
| | 1 | |
założyć bez przeszkód x ≠ 0) to równanie i podstawienie za x + |
| nowej zmiennej t. |
| | x | |
14 lis 21:30
14 lis 21:32
Alfa: można też zwyczajnie podzielić wielomian przez (x−1), bo w(1) = 0
14 lis 21:32
14 lis 21:33
asd: dzieki wielkie wyszlo mi dobrze
14 lis 21:54