Funcje wymierne
Pati: naszkicuj wykres funcji fig. podaj wzór funcji g , jej dziedzinę zbiór wartości i równania
asymptot :
f(x)=3/x o 1 jednostkę w lewo
14 lis 18:19
wredulus_pospolitus:
| | 3 | |
potrafisz narysować f(x) = |
| |
| | x | |
14 lis 18:20
Pati: no robie tabelkę i później rsuje
14 lis 18:21
wredulus_pospolitus:
no to w czym problem
14 lis 18:22
Pati: to tylko o to chodzi ? o matko ale ja jestem głuupia xd
14 lis 18:23
Pati: a skąd mam wziąśc wzór funcji g dziedzinę i zbiór wartośi
14 lis 18:25
wredulus_pospolitus:
| | 3 | |
chodzi oto, abyś narysowała f(x) = |
| |
| | x | |
następnie przesunęła wykres 'o 1 w lewo'
i zaznaczyła jakie są asymptoty ... jaka jest dziedzina ... jaki jest zbiór wartości
to wszystko odczytujesz z wykresu
14 lis 18:25
wredulus_pospolitus:
| | 3 | | 1 | |
pod warunkiem, że wiesz jak wygląda wykres f(x) = |
| (bardzo podobny do y = |
| ) |
| | x | | x | |
14 lis 18:26
14 lis 18:26
Pati: okk dziekuje
14 lis 18:43