pochoodne
maeoa: jaka jest pochodna f(x)=2√x gdy zamienie to na f(x)=2x 12 ?
14 lis 17:30
wredulus_pospolitus:
no i pięknie zamieniłeś/−aś
a teraz liczymy z tego pochodną wedle znanych nam wzorów
14 lis 17:31
maeoa: | | 1 | |
no właśnie nie do końca jestem pewna wyniku, wydaje mi się ze to będzie |
| x−12 ale |
| | 2 | |
podobno nie
14 lis 17:34
14 lis 18:48
PW: Dwójka z przodu przepadła w ferworze walki. Jeżeli f(x)=2g(x), to f'(x)=2g'(x)
14 lis 18:49
PW: o,
john2 był o 18 sekund szybszy
14 lis 18:51