matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobienstwo
matma:
https://matematykaszkolna.pl/forum/79043.html
wytlumaczy mi ktos to zadanie? dlaczego P(a)= 1/4? nie rozumiem skad to sie wzielo
13 lis 22:02
wredulus_pospolitus:
podstawowy wzór: P(AuB) = P(A) + P(B) − P(A∩B) skoro P(AuB) = P(B) ... to P(A) − P(A∩B) = 0 ... czyli P(A) = P(A∩B) ... czyli
13 lis 22:27