matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
uporządkuj liczby
Aska:
1
Wiadomo, że P(A∪B) = P(B) = 2*P(A∩B) =
. Uporządkuj liczby P(A), P(A') i P(B') w
2
kolejności od najmniejszej do największej.
10 lut 05:34
Aska:
1
1
1
ponieważ P(A∪B)=P(B) tzn. że A∊B więc P(A∩B)=2*
=
=> P(A)=
2
4
4
1
3
P(A')=1−
=
4
4
1
P(B)=
2
1
1
P(B')=1−
=
2
2
P(A)<P(B')<P(A')
11 lut 18:42