proszę o pomoc !
gabka: pomocy!
gabryska: naszkicuj wykres funkcji f . Odczytaj z wykresu njamiejszą oraz najwiekszą wartośc,
jaką
| | 1 | |
funkcja przyjmuje w podanym przedziale, jesli: f(x)= |
| x2−2x+3 , x∊ <−2;6> |
| | 4 | |
13 lis 21:15
13 lis 21:17
bezendu:
fmin=−1 dla x=4
fmax=8 dla x=−2
13 lis 21:18
gabka: a dlaczego akurat 4 a nie 6?
13 lis 21:39
bezendu:
xw=4
ramiona skierowane w górę, 4∊<−2,6> więc najmniejsza wartość to f(4)=−1
13 lis 21:42
suchy : no ale skąd ja mam to wiedzieć że to jest akurat 4
13 lis 21:45
bezendu: Po pierwsze to naucz się wzorów...
13 lis 21:46
suchy : wzory umiem ale o który chodzi
13 lis 21:50
krystek: Zapoznaj się z tym co podał
wredulus
| | −b | |
zauważ ,że p= |
| n ależy do podanego przedziału więc najmniejsza watość to wierzchołek |
| | 2a | |
13 lis 21:55
5-latek: Ciekawe czy zrobiony wykres tej funkcji . Watpie bo jak by byl zrobiony to by nie bylo tyle
pytan
13 lis 22:00
suchy : no już go zrobiłem
13 lis 22:04