matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Mati:
Oblicz pochodną:
x
e
x
(1+ctg
)
2
x
x
1
1
(e
x
(1+ctg
) )'= e
x
(1+ctg
) * (−
) *
czy jest dobrze ?
2
2
sin
2
x/2
2
12 lis 19:59
Mati:
?
12 lis 20:12
daras:
1
1
e
x
(1+ctg
x
2
)+e
x
(−
)
=
sin
2
x/2
2
12 lis 20:38
daras:
x
1
x
...=e
x
(1+ctg
−
ctg
2
)
2
2
2
https://matematykaszkolna.pl/strona/359.html
12 lis 20:41
nuggets:
e
x
(1+ctg(x/2)) = ubek czy patriota
12 lis 20:44