Dlaczego?
Misio: Dlaczego:
log
311 log
73
−−−−−− = −−−−−−−−
log
311 log
113
Dlaczego? −−−−− to kreska ułamkowa
12 lis 16:57
ZKS:
Niestety to co zapisałeś nie jest prawdą.
12 lis 16:59
Misio: a jak rozwiązać prawą strone równania?
12 lis 17:43
Kaja: a gdzie tu masz równanie?
12 lis 17:44
MathGym: może mu chodzi o zamianę podstaw logarytmu
12 lis 17:45
Kaja: no to niech napisze o co chodzi.
12 lis 17:45
MathGym:
| | log113 | |
(*) = log73* |
| = log113 |
| | log73 | |
12 lis 17:47
12 lis 17:50
Misio: Równanie to jest całość.. chodzi mi o prawą stronę przedstawionego równania czyli to co ZKS
wyjaśnił
12 lis 17:52
12 lis 17:55
Misio: czyli prawa strona równa się log113?
12 lis 17:55
Misio: ten ostatni wzór pokazany przez ZKS znam. Podstawa ta sama. A jeżeli jest inna podstawa a "tzn
b− ze wzoru logab=c" jest takie samo to jak robić?
12 lis 17:57
MathGym: TAK patrz 17:47
12 lis 17:57