oblicz
Karola: | | 1 | | 3 | | 1 | |
3 pierwiastek z 27 * 9 do −1,5 * |
| do |
| * |
| do −2 |
| | 3 | | 4 | | 81 | |
12 lis 11:09
12 lis 11:13
krystek: 3√27*9−1,5*3−3/4*94= i licz alej
12 lis 11:13
5-latek: | | 1 | | 1 | |
3√27*9−1,5*( |
| )3/4*( |
| )−2 tak to ma wygladac ? |
| | 3 | | 81 | |
12 lis 11:13
irena_1:
| | 1 | | 1 | |
3√27*9−1,5*( |
| )34*( |
| )−2= |
| | 3 | | 81 | |
=3*3
32*3
−3*3
−34*3
8=
=3
1+32−3−34+8=3
274=3
634=3
6 4√27
12 lis 11:15
Karola: te 3 na początku nie ma by jako stopień pierwiastka tylko jako liczba przed pierwiastkiem
12 lis 11:15
5-latek: Dzien dobry
Krysiu

na powitanie

Dzisiaj jeszce odpoczywam ale juz jutro musze isc do pracy .Ale moze i dobrze
12 lis 11:16
Karola: a skad na środku jest 3 do −3
12 lis 11:16
irena_1:
9−1,5=(32)−1,5=3−3
12 lis 11:21
Karola: ok to już wszystko rozumiem a czy wynik musi być taki czy można o jedno równa się przesunąć
12 lis 11:24
irena_1:
To zależy, jakiej odpowiedzi oczekuje się od rozwiązującego... Jeśli chodzi o przedstawienie w
postaci jednej potęgi, to trzeba się zatrzymać na potędze trójki albo
634=3*214=3*2,25
3634=(33)2,25=272,25
12 lis 11:27
Karola: w zadaniu napisane jest tylko oblicz. Dziękuję bardzo za pomoc
12 lis 11:29