prosze o pomoc
Kulla: trzeci wyraz ciagu arytmetycznego jest rowny 0. oblicz sume pieciu poczatkowych wyrazow tego
ciagu
11 lis 22:36
11 lis 22:38
Kulla: moglbys wytlumaczyc?
11 lis 22:43
sushi_ gg6397228:
przeczytano co tam chciałem wyciagnac od autora postu ?
nalezy wykonac podane na samym koncu polecenie
11 lis 22:44
Kulla: no podstawilam do tego wzoru i wyszlo a3=a3 wiec cos nie tak zrobilam
11 lis 22:47
sushi_ gg6397228:
to przepisz jeszcze raz ten wzor
11 lis 22:47
11 lis 22:49
krystek: a1+r+a1+3r=0
2a1+4r=0 i dalej dasz radę.
11 lis 22:50
Kulla: a3= a6/2 ?
11 lis 22:52
Kulla: dzieeeki
11 lis 22:52