baardzo proszę o pomoc
Jus: Trzeci wyraz ciągu arytmetycznego jest równy0. Oblicz sumę pięciu poczatkowych wyrazow tego
ciagu
11 lis 20:07
sushi_ gg6397228:
jaki jest wzór na srodkowy wyraz ciagu arytmetycznego?
11 lis 20:08
Jus: no właśnie nie wiem czy wogóle taki istnieje
11 lis 20:16
sushi_ gg6397228:
a wzor na 3 kolejne wyrazu ciagu?
11 lis 20:18
Jus: wzór na sumę poczatkowych n wyrazow ciagu.
Sn= an−1+an / 2 * n
11 lis 20:21
sushi_ gg6397228:
to nie to
11 lis 20:21
Jus: innego nie maam

jeszcze jest : między sąsiednimi wyrazami ciagu arytm. zachodzi zwiazek:
a
n=a
n−1+ a
n+1 / 2
11 lis 20:23
sushi_ gg6397228:
a o co pytałem
a3=... do wzoru i jak wyjdzie
11 lis 20:24
Kulla: a3= a6/2 ?
11 lis 22:51