oblicz
Osses: Cześć, pomoże ktoś?
oblicz: √9−[(1,5)do−1+9 do−1,5]−27 do − 23
Mógłby mi ktoś pomóc to rozwiązać? Z góry dzięki!
10 lis 21:29
krystek: ?
10 lis 21:32
Osses: tam gdzie jest napisane do.. to jest potęga danej liczby, tylko nie wiedziałem, jak to tutaj
zapisać, przepraszam, mam nadzieję, że będziesz wiedział, o co mi chodzi
10 lis 21:35
krystek: √9−1,5−1+9−1,5−272/3= tak?
10 lis 21:42
Osses: do −23, a poza tym wszytko jest idelanie
10 lis 21:44
10 lis 21:46
10 lis 21:47
Osses: Wyszło mi 727 i wydaje mi się, ze jest to źle, bo za cholerę tego nie rozumiem
10 lis 21:52
krystek: A co tutaj rozumieć , znać wzory i stosować i z klasy V szkoły podstawowej działania na
ułamkach
10 lis 21:55
=: 3 − 2/3 + 1/27 − 1/9 = 3 − 18/27 +1/27 − 3/27 = 3 − 20/27= 2 i 7/27
10 lis 22:10
stanisław:
= 2 i 11/27
10 lis 22:15