Logorytmy
wodzu: Witam byłbym bardzo wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu poniższych zadań.
1. Rozwiąż równania i nierówności wykładnicze :
| | √2 | |
0,125+42x−1 = ( |
| ) −x−1 |
| | 8 | |
| | √7 | | √7 | |
( |
| ) 2−3x <( |
| ) x+1 |
| | 7 | | 7 | |
2. Oblicz :
log4 8
4√2
log2
√2 4
√8
logx 64= −3
27
log3 2−13
3.Rozwiąż równanie i nierówność logarytmiczną :
log3 (x+1) + log3 (2−x) = 2log3x
log0,5 (x−4) + 1>log0,5 (x−6)
9 lis 20:25
Bizon:
... pomoc ...
Próbowałeś choć zacząć? −
9 lis 20:27
wodzu: Nie rusze

Dla mnie to jak czarna magia...
9 lis 20:31
9 lis 20:32
wodzu: Jest to praca zaliczeniowa problem w tym ze w tym półroczu caly materiał jest dla mnie
niezrozumiały od logarytmów az do wariacji tym bardziej w domu jestem bezradny przy
rozwiązywaniu.
9 lis 20:41