matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
U{3}{3^6} = {1}{3^5}
kamczatka:
3
1
=
3
6
3
5
tutaj trójka z potęgą się skraca tak ?
9 lis 17:39
5-latek:
tak
3
3
1
1
Sprawdzmy to
=
= 3
1−6
=3
−
5 =
wiec masz dobrze masz dobrze
3
6
3
6
3
5
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
najpierw 8 wzor od gpry a potem 3 wzor od gory
9 lis 17:51