matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jaką wartość
1!:
5 Jaką wartość przyjmuje wyrażenie p=∑ (3k+1) ? k=1
8 lis 18:58
1!:
?
8 lis 19:26
asker:
∑
i
n
φ
i
= φ
1
+ φ
2
+ ... + φ
n
k=1, 2, ..., 5 Więc otrzymujesz (3*1 + 1) + (3*2 + 1) + ... + (3*5 + 1) = ....
8 lis 19:30
1!:
ok dzięki lookniesz jeszcze na to?
https://matematykaszkolna.pl/forum/220355.html
8 lis 19:44