funkcja kwadratowa
Kokoszka.: y = − ( x+1)
2 −3
wyznacz zbiór wartości funkcji.
Trzeba postać kanoniczną zamienić na ogólną i narysowac funkcje i z wykresu odczytać zbiór
wartości? Tak czy siak prosze o pomoc

.
7 lis 15:30
krystek: p=−1 q=−3 stąd zb wartości (−∞,−3>
7 lis 15:50
7 lis 15:50
ZKS:
Wystarczy odczytać z postaci kanonicznej.
y = a(x − xw) + yw
Dla a < 0 zbiór wartości to ZW = (−∞ ; yw]
dla a > 0 zbiór wartości to ZW = [yw ; ∞).
7 lis 15:51
krystek: Kokoszka zajęta znoszeniem jajeczek i nie opowiada!
7 lis 16:08
Kokoszka.: nie było mnie, dziekuje za pomoc
7 lis 17:34