6 lis 20:30
Basia: ?
6 lis 20:36
Justynka: Jak to zrobić?
6 lis 20:44
Justynka: ?
6 lis 20:49
Justynka: Jak to rozwiązać?
6 lis 21:10
Justynka: ?
6 lis 21:14
Justynka: ?
6 lis 21:21
Justynka:
6 lis 21:28
Justynka: To jak, pomożecie?
6 lis 21:38
Justynka:
6 lis 21:47
6 lis 21:51
moose: za tgα podstaw np x
otrzymasz równanie kwadratowe
po rozwiązaniu : tgα=√3 oraz tgα= −√3
kąty α to 60o oraz −60o
6 lis 21:59
Eta:
| | 2 | | 4 | | 16 | | 4 | |
tg2x− |
| *tgx−1=0 Δ= |
| +4= |
| , √Δ= |
| |
| | √3 | | 3 | | 3 | | √3 | |
| | 1 | | 2 | | 4 | | 1 | | 2 | | 4 | |
tgx= |
| ( |
| + |
| ) v tgx= |
| ( |
| − |
| ) |
| | 2 | | √3 | | √3 | | 2 | | √3 | | √3 | |
dokończ
x=........ v x=........
6 lis 21:59