matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
kate:
narysuj wykres funkcji: f(x)=|−1/x−2 −2| tylko napisz jak to po kolei robić, bo nie rozumiem:(
6 lis 18:37
daras:
https://matematykaszkolna.pl/forum/219939.html
6 lis 18:42
kate:
ale to jest inne i mi nie wychodzi, pozdrawiam
6 lis 18:46
5-latek:
−1
Pewnie to ma byc tak f(x)=y=|
−2|
x−2
−1
To narusuj wykres funkcji f(x)=y=
−2 i naloz na to wartosc bezwzgledna −−czyli to co
x−2
−1
na wykresie jest pod osia OX dajesz nad os OX i masz wykres y=|
−2|
x−2
6 lis 18:52