pomocy!
kate: narysuj wykres funkcji f(x)=||x|− 2|−2
i napisac po kolei o co chodzi, bo nie rozumiem
6 lis 16:46
Kaja: narysuj wykres funkcji y=|x| (zrób normalnie tabelkę), potem przesuń ten wykres o 2 jednostki w
dół. następnie tą część wykresu która znajduje się pod osie ox odbij symetrycznie względem osi
Ox, a następnie to co wujdzie przesuń o 2 jednostki w dół.
6 lis 16:51
kate: ok, wielkie dzięki a co będzie z taką funkcją: y=|x−2|−2
6 lis 16:56
5-latek: Narysuj wykres y=|x−2|
Nastepnie obniz go o 2 jednostki w dol
6 lis 17:06