logarytmy
Ciostko: Wiadomo ze log 0,125x= −2, log16Y=3/4 i log2z=3 Iloczynowy ma wartość A)4*2 3 B) 642 C)
2(81) D) 4(10)
6 lis 16:13
krystek: ?
6 lis 16:17
krystek: iloczyn x*y*z ma postać.
6 lis 16:25
5-latek: Witaj
krystek .

troche juz lepiej . Najlepiej to chyba kupie sobie antygrypine

dajesz ten sam przyklad drugi raz i to z tym samym bledem .
zastanow sie sama nad tym co napisalas
6 lis 16:28
krystek: @
5−latek Najlepiej

na ciepło.
6 lis 16:30
5-latek: definicja logarytmu sie klania log
a b=c jesli a
c=b
| | 1 | |
log1/8x=−2 to x=( |
| )−2= policz |
| | 8 | |
| | 3 | |
log16y= |
| to y=163/4= policz |
| | 4 | |
log
2z=3 to z=2
3= policz
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html przydatne wzory do policzenia tutaj
6 lis 16:36
5-latek: Krysiu

Zaraz wlasnie to zrobie . mam w lodowce i zrobie grzanca
6 lis 16:39