Jak to po liczyć?
hruston: 617*(1/3)15
___________ =
216
5 lis 20:55
5 lis 20:56
Jula:
| 217*317*3−15 | |
| = 21*32= 18 |
| 216 | |
5 lis 20:57
hruston: Teraz pytanie jak to zrobić?
5 lis 20:57
hruston: a już wiem tutaj 217 skraca się z 216 i zostaje 21 a potęgi 3 się odejmują i wychodzi 32
Prawda?
5 lis 21:00
5-latek: NO przeciez ..... (wiemy kto )Ci policzyla

Dobry wieczor
5 lis 21:00
hruston: Dzięki Juli i Cb przynajmniej jedno zadanie zrobię dobrze. Wielkie dzięki
5 lis 21:01
Jula:
5 lis 21:02
hruston: jeśli możecie to pomóżcie mi zrobić jeszcze takie zadanie
256: 4√125
___________
(1/5)* 15,5
5 lis 21:06
Jula:
25
6= (5
2)
6= ......
4√125= (5
3)
1/4 = 5
3/4
dokończ........
5 lis 21:10
hruston: nie rozumiem
5 lis 21:12
5 lis 21:13
hruston: czyli 5
8 : 5
3/4 = 5
8 :3
4√5

?
5 lis 21:17