potegi
IILO: IILO: potęga o wykładnikucałkowitym
Natliss.: Przedstaw liczbę w postaci potęgi a m( m znajduje się na górze jak to potęga), gdzie
m jest
liczbą całkowitą.
a) 0,01*16* 5 do 4 potęgi
b) 2/3 do −3 potęgi * 27/8 do −3 potęgi * 1.5
liczę na pomoc.
5 lis 18:13
5 lis 18:17
IILO: łoooo sama bym na to nie wpadła, gdybym umiala to bym tu nie pisała
5 lis 18:57
Mila:
To przecież już w gimnazjum było. Potem w I LO.
| | 1 | | 24*54 | | (2*5)4 | |
a) |
| *24*54= |
| = |
| =104:102=102 |
| | 100 | | 102 | | 102 | |
b) rozwiązuj podobnie.
5 lis 19:39
IILO: dziękuję bardzo, nie widziałam,że trzeba brać to pod jeden ułamek,dziękuję
5 lis 20:46
Mila:
5 lis 20:55