Oblicz
Pawel: tg(α+β)
4 lis 21:37
Eta:
To samo co:
Zgadnij ile lat ma córka maszynisty ?
4 lis 21:40
4 lis 21:42
Eta:
O kurczę ,sory

zobaczyłam tgα+tgβ
4 lis 21:46
Pawel: Przepraszam
chodziło mi o wyprowadzenie
tg(α+β)
do
4 lis 21:46
MQ: Korzystając z czego?
4 lis 21:49
Eta:
| | sin(α+β) | | sinαcosβ+cosαsinβ | |
L= |
| = |
| |
| | cos(α+β) | | cosαcosβ−sinαsinβ | |
dzielimy licznik i mianownik przez cosαcosβ ≠0 ze względu na tangens
L= ...... dokończ i otrzymasz prawą stronę
4 lis 21:51
Pawel: Dziekuje
4 lis 21:52
Eta:
4 lis 21:54
MQ: Powiedzcie mi, w czym te tożsamości, z których korzystała Eta, są lepsze od tożsamości,
którą udowadniała?
To tak, jak wyganiać diabła szatanem.
4 lis 21:59
Pawel: Jednak prosiłbym o dalsze rozpisanie
4 lis 22:04
Pawel: Już rozumiem
chyba ta godzina sprawia że robię się ciemniakiem...
4 lis 22:16