liceum układ równań
iza19195: czy ktoś wie moze jak rozwiazac ten układ równań




{2x+3y=2
{13x−2y=13
7 paź 21:06
Kuba: x=(2−3y)/2
13(2−3y)/2=13
(26−39y)/2=13 /*2
26−39y=26
39y=0
y=0
x=(2−3*0)/2
x=2/2
x=1
7 paź 21:09
iza19195: dziękuje bardzo
7 paź 21:10
AS: dziewczę miłe a co Ty w szkole robisz.
Przecież na lekcjach te tematy są przerabiane,
a może gościem jesteś w szkole?
,
7 paź 21:10
Bogdan:
Zapoznaj się z materiałem tutaj zamieszczonym
1673,
1674,
1192
7 paź 21:10
Kuba: nie badzcie tacy surowi, jak ja mialem problemy z kombinatoryka to mi pomagaliscie−fakt dzial
mialem trudniejszy
7 paź 21:11
AS: Drogi Kuba − są zadania gdzie nie zawsze się trafi na właściwą ścieżkę.
Ale to jest zadanie szablonowe,nie wymagające głębszej wiedzy.
Jeżeli nie będzie ćwiczyć samodzielnie to się musi skończyć katastrofą.
7 paź 21:15