[Ważne] Oblicz pole powierzchni całkowitej
koniak:

Oblicz pole powierzchni całkowitej ostrosłupa na podstawie rysunku jego siatki:
4 lis 16:40
krystek: I w czym problem ?
4 lis 17:09
koniak: w tym co wyżej .

za wszelkie rozwiązania dziękuje..
4 lis 17:23
krystek:

h wylicz i po sprawie
4 lis 17:24
krystek: Pozostałe to wzór na pole Δ równobocznego i już masz
4 lis 17:25
koniak: można rozwiązanie ..?
4 lis 17:32
Adi: jejciu pomyśl troszeczkę.. podaj rozw a my je sprawdzimy
4 lis 17:34
koniak: Jeśli to problem to rozumiem
4 lis 17:40
koniak: Podpunkt A zrobiłem, prosiłbym o rozwiązanie do pkt. b,c . Dziękuję
4 lis 17:58
5-latek: NO to bi c ) co mamy w postawie tych ostroslupow ? i jednaczesnie czym sa sciany boczne tych
ostroslupow ?
4 lis 18:04
koniak: podstawa to Δ równoboczna i ściany też Δ równoboczne
4 lis 18:11
5-latek: W b ) dlugosc ramion trojkata rownobocznego a=4 i wiemy ze wszyskie ramiona w takim trojkacie
sa rowne .
Napisz tutaj wzor na pole trojkata rownobocznego
4 lis 18:14
4 lis 18:23
koniak: P= a2 √3
−−−−
4
4 lis 18:25
5-latek: NO to teraz w miejsce a do wzoru wstaw 4 i policz pole trojkata rownobocznego
jak policzysz pole 1 trojkata to zauwaz ze pole calowite tego ostsroslupa slada sie z 4 takich
trojkatow wiec musisz to pole ktore wyliczyles pomnozyc przez 4
Licz tutaj sprawdze OK ?
Wiadomo z e42=16 i sie cos wtedy uprosci ale to wyjdzie w trakcie liczenia
4 lis 18:29
5-latek: no co sie dzieje?
4 lis 18:40
koniak: Wszystko Zrobiłem, dziękuje za podpowiedzi
4 lis 19:51
5-latek:
5 lis 11:50