matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykres
Bodek:
Proszę o pomoc. Sporządź wykres funkcji: f(x)=2x+1/x+1
3 lis 23:55
Eta:
2(x+1) −1
1
f(x)=
= 2 −
x+1
x+1
3 lis 23:58
5-latek:
D=R−{−1} jak przeksztalcac taka funkcje do postaci kanonicznej nasz np tutaj
https://matematykaszkolna.pl/forum/219402.html
Krystek
i
Eta
fajnie tlumacza
4 lis 00:00