matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja kwadratowa
Andzia:
Wierzchołek paraboli y= x
2
+ 4x leży na prostej danej równaniem A) y = −x B) y= x C) y= 2x D) y = 4x Mój wierzchołek leży w punkcie (−2 , − 4 ) ale nie wiem którą z odpowiedzi wybrać
Prosze o pomoc
3 lis 17:49
john2:
https://matematykaszkolna.pl/forum/219299.html
3 lis 18:25