Jakie jest prawdopodobieństwo zdarzenia P(A\B) ?
Endriu: Proszę o pomoc w dokończeniu zadania lub naprowadzenie mnie na " dobrą drogę".
A,B⊂Ω , A∪B=Ω , P(A)=0,7, P(B)=0,5 , P(A∪B)=P(Ω) , P(A\B)=?
To była treść zadania.
Tyle wyliczyłem:
P(Ω) = 0,7 + 0,5 − P(A∩B)
1 = 0,7 + 0,5 − P(A∩B)
1 − 0,7 − 0,5 = − P(A∩B)
1 − 1,2 = − P(A∩B)
P(A∩B) = 0,2
A= (A\B) ∪ P(A∩B)
(A\B) ∩ (A∩B) = ∅
Tyle wyliczyłem na tablicy w szkole przy odpowiedzi( trochę z pomocą nauczycielki)

. We
wtorek będę dopytywany i muszę dokończyć to zadanie. Proszę o pomoc.