funkcja kwadratowa
ola: funkcja kwadratowa
f(x)92−1
jak wyznaczyć tu współczynniki
wiem ze:
a=9 b=−1 c=?
plis o pomoc
2 lis 08:55
john2: na pewno tak wygląda wzór funkcji?
2 lis 09:29
2 lis 09:30
krystek: ola włącz myślenie!
2 lis 09:39
Hajtowy: a − jest zawsze z
x2
b − jest zawsze z
x
c − jest zawsze wyrazem wolnym, bez żadnych 'x' itd.
Jeśli wzór funkcji jest : f(x)=9x
2−1
9x
2 − to jest Twoje
a
−1 − to jest Twoje
c
Nie ma tutaj b
2 lis 09:41
5-latek: Dzien dobry
Krystek Pozdrawiam

To sa wlasnie skutki liczenia na to ze dam zadanie na forum i zawsze ktos odpisze a nie
chodzenie na lekcje
2 lis 09:49
krystek: Pozdawiam

samo życie, sami ich rozleniwiamy.
2 lis 09:59
daras: to może listopad miesiacem nierozleniwiania?!
2 lis 11:08