matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
OBLICZ
UYzrobic:
25
3
/
4
+ 25
2
/
4
=
1 lis 17:39
john2:
ile to jest
√
25
?
1 lis 17:48
john2:
polecam zaprzyjaźnić się z tymi wzorami
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
1 lis 17:49
Janek191:
25
3
4
+ 25
2
4
= ( 5
2
)
3
4
+ 25
1
2
= 5
6
4
+
√
25
= = 5
3
2
+ 5 = 5
1 +
1
2
+ 5 = 5*
√
5
+ 5 = 5*(
√
5
+ 1)
1 lis 17:53