matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Objętość kuli wynosi 32Pi
Krzysiek:
Objętość kuli wynosi 32pi. Oblicz pole powierzchni. Proszę o pomoc
30 paź 16:58
MQ:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1005.html
30 paź 17:01
Krzysiek:
i tak zrobiłem i promień wyszedł mi r=2pierwiastki trzeciego stopnia z 3. i nie potrafie tego podnieść do kwadratu....
30 paź 17:08
daras:
(2
3
√
3
)
2
=4
3
√
9
30 paź 17:14
MQ:
r=2
3
√
3
r
2
=4
3
√
3
2
30 paź 17:14
Krzysiek:
Dzięki wielkie
30 paź 17:15