matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
help:
Zapisz liczbę w postaci ax , gdzie a należy do N , x należy do W. Kolejny przykład przy którym mam problem : 3
1/8
* 12
3/4
:
√
8
Tylko tyle wymyśliłem : 3
1/8
* (3
3/4
* 4
3/4
) ale jak rozłożyć
√
8
?
28 paź 18:02
john2:
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
√
8
= 8
1/2
= (2
3
)
1/2
= ((4
1/2
)
3
)
1/2
= 4
3/4
28 paź 18:45