matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przesuniecie funkcji
stud:
3
x+2
x+3
=3
x+3−1
x+3
=3
x+3
x+3
−
1
x+3
=3
−
1
x+3
+1
Co teraz?
27 paź 18:09
john2:
może zrobić coś takiego
1
3
−(1/(x+3) − 1)
= (
)
1/(x+3) − 1
i przesuwać
https://matematykaszkolna.pl/strona/187.html
3
27 paź 18:18