matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matura Listopad 2011
pucka:
Wiadomo, że pierwiastkami wielomianu W(x)=x
3
+ax
2
+bx+6 są liczby −1 i 2. Rozwiąż nierówność W(x)>0
26 paź 13:04
wredulus_pospolitus:
i po co znowu zakładasz temat
https://matematykaszkolna.pl/forum/217782.html
26 paź 13:06
Aga1.:
Oblicz a i b z układu w(−1)=0 i w(2)=0 czyli −1+a−b+6=0 8+4a+2b+6=0
26 paź 13:06