kto pomoże ??
ares: a)
3√2 − √8
−−−−−−−−−−−−−−−
√2
b)
(2 3) 2 − 2 7 : 2 3
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
2 3
c)
14 4
−−−−−−−−−−−−−−−
25 * 75
25 paź 20:14
25 paź 20:21
25 paź 20:23
ares: dzięki skorzystam ale prosiłbym żeby te zadanka rozwiązać i tak troszkę wytłumaczyć dlaczego
tak wyszło
25 paź 20:25
krystek: √8=√4*2=√4*√2=2√2
25 paź 20:30
ares: to jest do a tak ?
25 paź 20:32
krystek: Tak
25 paź 20:32
Hajtowy:
Żeby zrobić te zadania. Pamiętaj!

(a
m)
n=a
m*n
a
n * b
n = (a*b)
n
25 paź 20:32
25 paź 20:34
Hajtowy: Źle (b) zrobiłem ... Przecież z tego wychodzi −1
25 paź 20:35
ares: Oki dzięki

) mam nadzieje ze coś będę umieć następnym razem ale jak co to zawsze do kogoś
się zwrócę
25 paź 20:36
ares: a to jak w tym b wyjdzie −1 ?
25 paź 20:37
Edyta:
b)
| 26−24 | | 26 | | 24 | |
| = |
| − |
| =23−2=8−2=6 |
| 23 | | 23 | | 23 | |
25 paź 20:46
Hajtowy: A tam nie ma 2 razy dzielenia? Wg zapisu wyżej są dwa dzielenia

A jeśli nie to Edyta Ci
db zrobiła
25 paź 20:51
ares: w zeszycie mam tak zapisane jak podałem
25 paź 21:00