rozwiąż równanie
załamana: x2+(25x2)/〖(5+2x)〗2 −74/49=0
24 paź 20:52
pomocna: w tym zadaniu chyba jest błąd
25 paź 10:35
załamana : BŁAGAM POMÓŻCIE x2+(25x2)/〖(5+2x)〗2 −74/49=0
25 paź 10:36
MQ: Może byś tak załamana porządniej napisała to równanie, bo nie wiadomo co w liczniku, co w
mianowniku itd.
25 paź 10:41
załamana : x2 +w liczniku 25x2 w mianowniku (5+2x)2−w liczniku 74 w mianowniku 49=0
25 paź 10:43
25 paź 10:56
ICSP: | | 25x2 | | 74 | |
x2 + |
| − |
| = 0 |
| | (5 + 2x)2 | | 49 | |
25 paź 10:58
25 paź 11:00