matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaż, że
Josep:
Wykaż, że
√
11−4
√
7
+
√
16 − 6
√
7
= 1
24 paź 18:14
Rafał28:
>>> :
96999
24 paź 18:22
Josep:
Juz mam
Dla ciekawskich
=
√
2
2
− 2 x 2 x
√
7
+
√
7
2
+
√
3
2
− 2 x 3 x
√
7
+
√
7
2
= =|2 −
√
7
| + |3 −
√
7
| = −2 +
√
7
+ 3 −
√
7
= 1 = P c.n.d
24 paź 22:38