23 paź 21:36
ZKS:
x12 + x22 = x12 + 2x1x2 + x22 − 2x1x2 = (x1 + x2)2 − 2x1x2
2x1x2 − 2x1x2 = 0
Dodajemy najpierw 2x1x2 po to aby złożyć do kwadratu i odejmujemy 2x1x2 aby mieć równość
w wyrażeniu.
23 paź 21:42
toja: czyli x12 + x22 to jest to samo co ( x1 + x2) 2 ?
23 paź 21:47
ZKS:
Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem.
23 paź 21:48
toja: Czyli
x12 + x22 to nie jest to samo co x12 + 2x1x2 + x2 ?
a2 + b2 to nie to samo co a2+2ab+b2 ?
23 paź 21:57
toja: nie czaje za bardzo jak odejmujesz to czaerowne o 0 wyjdzie
23 paź 22:00