granice
mała kulka: oblicz granice :
n√2n+3n
23 paź 21:09
mała kulka: znajdzie sie ktos madry ?
23 paź 21:21
Vax: Skorzystaj z twierdzenia o 3 ciągach.
23 paź 21:44
mała kulka: a moze łatwiej było poprostuwyciągnąc pod pierwiastkiem 2
n i wtedy to dazy do nieskonczonosci
a nawiasie zostaje 1 i drugie co dązy do neiskonczonosci i wychodzi
n√1 wiec wynik 1
23 paź 22:23
ICSP: wynik to 3
23 paź 22:24
mała kulka: jakto doszedłes do tego napisz tutaj prosze ICSP
23 paź 23:01
mała kulka: pomocy
23 paź 23:12
23 paź 23:40
~r.:
n√2n+3n = n√3n * n√(23)n+1 = 3*n√1 = 3
↓
ułamek dąży do 0
24 paź 04:10
mała kulka: dzieki pany jestescie pro kozaki
24 paź 12:47
mała kulka: i z twierdzenia o 3 ciagach nie trzeba było korzystać
24 paź 12:48
olek: Trzeba było.
24 paź 12:50
5-latek: Pewnie o 2 ciagach
24 paź 12:51
mała kulka: a to co zrobił ~r jest dobrze i on korzystal z twierdzenai o 2 czy 3 ciagach ?
24 paź 16:58