matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
narysowac zbiory liczb zespolonych
polimonia:
na płaszczyźnie zespolonej narysować zbiory liczb zespolonych spełniających podane warunki: pi/2<arg(iz)<pi arg(−z)=pi/4 0<arg(z sprzężone)《2pi/3 z góry dzięki za pomoc.
22 paź 21:57
Sławek:
Wykorzystaj wzory arg(z
1
*z
2
) = arg(z
1
) + arg(z
2
) arg(i) = π/2
⎧
arg(z) + π dla 0 ≤ arg(z) < π
arg(−z) =
⎨
⎩
arg(z) − π dla π ≤ arg(z) < 2π
arg(z*) = 2π − arg(z) Zajrzyj
https://matematykaszkolna.pl/forum/216355.html
22 paź 23:05