Liczbę x przedstaw w postaci a^w , gdzie a jest liczbą naturalną, natomiast w je
kazieebee: Pomoże ktoś bo nie umiem tego przykładu
81−34 * √12
X= −−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
3√72
22 paź 21:26
22 paź 21:28
kazieebee: próbowałam i dalej mi nie wychodzi
22 paź 21:39
daras: to spróbuj jeszcze raz albo napisz do którego miejsca Ci wychodzi
22 paź 21:40
kazieebee: w ogóle mi nie wychodzi
(34)−34 * 1212
= −−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
7213
22 paź 21:59
krystek: | | 3−4*121/2 | |
i dalej |
| = |
| | (9*8)1/3 | |
22 paź 22:02
kazieebee: a nie 3−3 ?
22 paź 22:05
krystek: tak
22 paź 22:06
kazieebee: i wyszło mi takie coś
3−3 * 31/2
=−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
32/3
22 paź 22:14
kazieebee: a na końcu mi wyszło −7 1/2 a ma wyjść 3 19/6

(((((((((((((((((((((((((
22 paź 22:42
krystek: | | 1 | | 2 | | 4 | | 3 | | 1 | | 19 | |
−3+ |
| − |
| =−3 |
| + |
| =−3 |
| =− |
| |
| | 2 | | 3 | | 6 | | 6 | | 6 | | 6 | |
22 paź 22:49
kazieebee: ale ma wyjść 319/6
22 paź 22:53
krystek: To zapewniam ,że nie.
22 paź 22:54
kazieebee: aha dziękuje za pomoc
22 paź 22:56
daras: "w ogóle mi nie wychodzi"=czytaj⇒rozwiążcie mi ro do kata bo nie chce mi sie myśleć !
23 paź 08:32