ania: jeszcze jedno z ktorym nie daje rady:(
log2/3 27√5 - log 2/3 8(0,2)3
26 wrz 01:46
Zbyszek: ja też
26 wrz 09:43
ania: jak rozlozyc te liczby
26 wrz 19:12
Jakub: Korzystam ze wzorów na logarytm sumy i ilorazu ze strony
218
log
2/327
√5 - log
2/38(0,2)
3 =
log
2/327 + log
2/3√5 - (log
2/38 + log
2/35
-3) =
log
2/327 - log
2/38 + log
2/3√5 + log
2/35
-3 =
log
2/3(27/8) + log
2/3(5
1/2:5
-3) =
log
2/3(2/3)
-3 + log
2/35
7/2 =
-3 + 7/2log
2/35
26 wrz 19:59
ania: o kurde


dziekuje bardzo za rozwiazanie...
bo ja jakos tego nie wiedzialam jak do tego podejsc bo mi cos te liczby nie pasowaly do
siebie kompletnie
podziwiam
26 wrz 23:33