matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz 252−log53
Linaa:
Oblicz 25
2
−
l
o
g
5
3
20 paź 19:37
bezendu:
625
9
20 paź 19:39
Linaa:
ktoś mi to wytłumaczy ?
20 paź 19:40
bezendu:
https://matematykaszkolna.pl/strona/218.html
20 paź 19:41
krystek:
Rozpisz 25
2
*25
−log
5
3
=625*5
2log
5
3
−1
=625*3
−2
=
20 paź 20:01
Linaa:
wielkie dzięki krystek
20 paź 20:36