Liczba (2−√2)3 jest równa?
Linaa: Liczba (2−√2)3 jest równa?
19 paź 22:01
bezendu:
20−14√2
19 paź 22:02
Linaa: chodzilo mi krok po kroku...
19 paź 22:03
19 paź 22:09
Linaa: mi wychodzi 20+14
√2, co robię źle ?
20 paź 20:44
Linaa: mi wychodzi 20+14
√2, co robię źle ?
20 paź 20:46
krystek: Rozpisz wg wzoru i sprawdzimy.
20 paź 20:46
Linaa: 23−3*22*(−√2)+3*2*(−√2)3=
=8−3*4−(−√2)+6*2−(−2√2)=
=8+12√2+12+2√2=
=20+14√2
20 paź 20:49
krystek: 23−3*22*√2+3*2(√2)2−(√2)3=..
20 paź 20:52
Linaa: więc tego minusa nie uwzględniamy ?
20 paź 20:54
krystek: On juz jest uwzgledniony , popatzr uważnie na wzory.
20 paź 20:55
Linaa: faktycznie, jeeeej
20 paź 20:56